Национален номер за клиенти
0 700 15 700

Доволни клиенти

Деликатес Житница препоръчва ТВТ като свой дългогодишен коректен партньор с богат опит в сферата на опаковъчните решения, машините и консумативите за опаковане.

Иван Антонов, управител
Деликатес Житница

всички референции »

Тенденции в опаковъчната индустрия през 2014 г.

Начало » Актуално » Тенденции в опаковъчната индустрия през 2014 г.

13.12.2013

Опаковъчната индустрия е изключително динамична и иновативна. Ние в ТВТ като всяка компания, устремена към постоянно усъвършенстване, не спираме да се интересуваме от всичко, което се случва в нашия бизнес и да бъдем запознати с най-новите тенденции. Благодарение и на дългогодишни партньорства с нашите контрагенти можем да подчертаем три основни посоки за развитието на бизнеса.
 
 
От една страна имаме световната тенденция за създаване на алтернативни опаковки, от които остават по-малко и лесни за рециклиране отпадъци. Все повече авторитетни проучвания дори твърдят, че цената в опаковъчната индустрия ще става второстепенен фактор за сметка именно на щадящите природата решения.
 
Втората ясна тенденция и през 2014 г. ще бъде търсенето на решения за специфични проблеми и решаването на индивидуални казуси. Клиентите ще се обръщат към нас за иновативни и нестандартни предложения. 
 
Резултатите, които ще се очакват, отново са същите - стабилна опаковка, минимализиране на загубите при транспорт  и запазване цялостта на палетата. Но тези резултати ще се търсят във все по-сложен контекст и с повече добавена стойност за клиента
 
Третата тенденция е свързана с големите търговски вериги, които все повече ще диктуват правилата в опаковането. Близо 60% от стоките достигат до потребителя именно през тях и е естествено те да определят правилата. Хубавото в това отношение е, че веригите ползват международни проучвания и изследвания проведени от техните централи и така в България сравнително бързо се налагат най-новите тенденции в опаковъчната индустрия.