Национален номер за клиенти
0 700 15 700

Доволни клиенти

Референция от успешното ни партньорство с производителя на минерална и газирана вода ТПК Михалково. Ние сме техният доставчик на стреч фолио и благодарим за препоръката и съвместната работа до момента.

Стреч фолио за ТПК Михалково
Никола Бодуров, началник производство

всички референции »

PVC хранително стреч фолио за шоково замразяване

Начало » Актуално » PVC хранително стреч фолио за шоково замразяване

20.01.2014

В предишната ни публикация акцентирахме върху това, че термосвиваемото фолио, което е одобрено за директен контакт с храни е само полиолефин. Обяснихме и защо е най-доброто на пазара в момента - еластично и лесно за рециклиране. Днес ще обърнем внимание на едно решение, което със сигурност е важно за всички бизнеси, които използват дълбоко замразяване - PVC хранително стреч фолио със специални характеристики.
 
Най-често става дума за производителите на месо и месни продукти, риба, плодове и зеленчуци. Много често продуктите се подлагат на така нареченото дълбоко  замразяване. Дълбокото замразяване е един от най-ефективните начини за съхраняване на храна за по-дълго време. 
 
Много от ползваните до сега PVC фолиа в тези случаи създаваха проблеми. Губеха от еластичността и здравината си, късаха се, а най-стандартните фолиа дори се разпадаха при замразяване. Здравината и цялостта на опаковката са изключително важни за съхраняването на замразените продукти. Използваното PVC хранително стреч фолио трябва да ограничи достъпа на кислород и всякакви микроорганизми. Добрата и надеждна опаковка запазва качествата на продукта. 
 
Всичките тези нежелани развръзки водеха до два основни проблема - високи нива на брак и следователно по-ниска конкурентоспособност.  PVC хранителното стреч фолио със специални характеристики, което предлагаме е добро решение за бизнеса Ви.