Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Безпроблемно опаковане при всякакви температури

Клиент, с 30-годишен опит в производството на месо и колбаси, се сблъсквал с проблем при опаковането на замразената си продукция. Нито една опаковка не остава цяла или неувредена след замразяване при температури под -24 градуса. Въпреки че е използвал различни хранителни стреч фолиа, познати на българския пазар, нито едно от тях не е преминало теста на шоковото замразяване.

След изваждане от камерата, опаковката е нарушена, а 100% от замразените продукти трябва да бъдат преопаковани или изхвърлени. Клиентът търпи значителни разходи на време и финанси и  се чувства в безизходица. 

Какво направихме?

За да решим проблема, ние предприехме следния подход: 

  • Проведохме  среща с представители на компанията, за да се запознаем детайлно с казуса и да съберем информация за целия натрупан опит от неуспешни тестове.
  • Свързахме се с нашите контрагенти, за да обсъдим най-подходящото решение за замразяване при много ниски температури.

 

  • Предложихме и проведохме тестове на хранително стреч фолио със специални характеристики в реални производствени условия. Тези характеристики запазват качеството на опаковката след излагане на температурни екстремуми.

Резултати за клиента

Предложеният от нас продукт успешно премина тестовете на шоковото замразяване. След множество разнообразни опити с различни хранителни стреч фолиа, клиентът най-накрая намера решение, което елиминира на 100% разпадането на опаковката след изваждане от камерата.

35%

Намалява разходите за опаковка с 35%

60%

Оптимизира намесата на човешки фактор в процеса

100%

Елиминира риска от загуби

Share Post: