Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Как да опаковате стоките си най-ефективно

С подходящите опаковъчни машини може да спестите време и ресурси. 

Инвестицията в оборудване е един от ключовите разходи за всеки бизнес и затова клиентите подхождат с внимание при избора на нови машини. Именно тук идва нашата роля като партньор в опаковането – да ви помогнем да изберете най-ефективния начин за опаковане на вашите единични стоки, стекове и палета. Същевременно ние работим, за да оптимизираме вашите ресурси, работна ръка и време за опаковане. 

Избор на опаковъчна машина

Независимо дали вече имате работещ опаковъчен процес, или тепърва ще стартирате своя бизнес, ние можем да ви предложим различни решения за автоматизация и оптимизация. Преди да ви дадем решения, ние се запознаваме с целия производствен или дистрибуторски процес, претегляме възможностите и очакваните от вас резултати. На база на опита ни и вашите индивидуални нужди изготвяме подходящо предложение. Когато съветваме клиентите да модернизират оборудването си и да закупят нови опаковъчни машинив подкрепа изготвяме детайлен икономически анализ за времето на изплащане на инвестицията. Ключов фактор за оптимизирането на ресурсите и най-вече за намаляване на разходите за опаковане е комбинацията от машина и материал. В практиката си често сме срещали случаи, в които клиентите ни работят с модерни опаковъчни машини, но използват суровините неефективно. Именно тук е нашата най-силна страна като надежден партньор в опаковането – да изготвим комплексно решениевключващо както подходящи машини, така и възможно най-качествени материали. Така можем да постигнем оптимална себестойност на вашата опаковка. 

Предимства на автоматизираните опаковъчни решения

Когато става дума за оптимизиране на ресурсите и намаляване на разходите, машините са една добра алтернатива. Въпреки това има случаи, в които компании се обръщат към нас за съдействие, защото опаковъчната машина вместо да им спестява време и ресурси, изразходва прекалено много материал. Как можем да предотвратим прекомерното използване на суровини? Отговорът е чрез промяна на софтуерните и хардуерните настройки на машината, за да се използва пълният потенциал на материала.  
Всички наши автоматизирани машини имат 1 година гаранция, сервиз и възможност за актуализация както на софтуера, така и на хардуерните компоненти. Какво означава това за вас като наш клиент? Закупувайки от нас опаковъчна машина, вие имате достъп до висококвалифицираният ни инженерен екип, който ще настрои така оборудването ви, че то да работи най-ефективно. Ако бизнесът ви се разрасне, ние ще ви консултираме как да увеличите производителността си.  

 Най-честите ползи от автоматизираните решения, които споделят нашите клиенти: 

Гарантирано качество и здравина на опаковката – когато опаковъчният процес е автоматизиран, вие имате точни параметри на всеки опакован продукт, стек и пале. С автоматизарано решение не се налага да подсилвате опаковката допълнително. За всяка машина и всеки материал получавате гаранция за издръжливост от нас.

По-малко брак и рекламации – машинното опаковане стабилизира продуктите в палето, увеличава броя опаковани продукти за единица време и минимизира нарушаването на опаковката. Това са само част от примерите как с автоматизирано опаковъчно решение може да си осигурите добри бизнес резултати.

Стандартизация на процесите и опаковките – ръчното опаковане на продукти не е ефективно, когато искате да поддържате постоянно (високо) качество. Автоматизирането на процесите ви позволява бързо и лесно разрастване и ви прави конкурентноспособни.

Намаляване на отпадъка – правилната комбинация от машина и материал е единственият начин да сте сигурни, че не използвате повече ресурси от необходимото. Ръчният труд е предпоставка за повече преразход, грешки и може да доведе до необходимост от преопаковане. Правилно настроената машина в комбинация с подходящ материал води и до намаляване на отпадъка.

Планиране на разходите и спазване на заложените норми – правилното ценообразуване е ключово за всеки производител и търговец. То е невъзможно, без да имате точните параметри на разходите за опаковка. Ние планираме количествата заедно с всеки един клиент и даваме сигурност за навременни доставки и наличности на материалите, и предлагаме поддръжка на машините. Така клиентите ни знаят колко са инвестирали за опаковка и могат да следят разходите си, и планират бъдещето си.

Не на последно място автоматизираните решения позволяват по-малка зависимост от човешкия фактор. Макар автоматизираното оборудване да изисква по-голяма първоначална инвестиция, то дава възможност за стандартизация и освобождава ценен човешки ресурс. Можете да разчитате, че нашият експертен екип ще предложи автоматизирано решение, съобразено с вашите възможности, конкретни нужди и бизнес планове.

Share Post: