Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Аерофолиото като решение срещу образуването на газови джобове

В богатото ни портфолио предлагаме високотехнологични опаковъчни решения, които могат да предложат изход в трудни ситуации. Като пример ще разгледаме случай с клиент, производител на електрически съоръжения. Клиентът е лидер на пазара в Източна Европа и има производствени мощности в пет различни страни. Свърза се с нас след постоянно повтарящи се механични повреди на вече опакована стока. 

Сподели ни, че при опаковането на определен тип електроника 1 от 4 устройства детонира, което дори е довело до няколко инцидента. Друг аспект на проблема са финансовите загуби от повишено количество брак, както и допълнителните разходи за повторно опаковане на стоките.

Какво направихме?

  • Срещнахме се с представител на компанията, за да се запознаем в детайли с процеса на опаковане и казуса на клиента. 
  • Констатирахме, че изразените детонации се случват, когато частите се опаковат топли при висока влажност и външна температура над 30°С. Тези повреди са следствие на липсата на свободно преминаващ въздух, което създава условия за образуването на джобове с химични газове.
  • След експертната оценка дадохме решение на ситуацията с високотехнологично аерофолио. 

Резултати за клиента

Голямото разнообразие на фолиа ни дава възможност да предложим вариант, който позволява свободното преминаване на въздух след опаковането. 

Следвайки нашите препоръки, производителят започна да използва предложения опаковъчен материал и отчете: 

90%

Намаляване с над 90% на детонациите.

20%

Намаляване на разходите за опаковане.

100%

Елиминиране на риска от образуване на газови джобове.

Share Post: