Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Как тиксото може да ви спести сериозни финансови загуби

В практиката ни често се случва при нас да дойде клиент с проблем, за който всъщност има елегантно решение. Пример за подобен казус имахме с голяма дистрибуторска компания с национално покритие. Те се обърнаха към нас, защото в 3 от 10 курса отчитаха липсваща стока. 

Несъответствието между изпратена и получена стока освен чисто финансови загуби им костваше и не малко човешки ресурс. Също изразходваха време за установяване на причините за грешките. Не на последно място, репутацията им на надежден доставчик също беше сериозно накърнена. 

Какво направихме?

  • Преди да предложим опаковъчно решение, първо се запознахме с процеса на опаковане и експедиция. 
  • Нашите експерти направиха одит на процеси на компанията и оцениха слабите места. 
  • Предложихме индивидуално решение със специфичен вид индивидуализирано тиксо. 

 

  • Направихме тестове с различни видове ширини тиксо, за да намерим оптималното решение, за да запазим разходната норма и едновременно да осигурим стабилност на стоката. 
  • Допълнително препоръчвахме да се ограничи достъпа до тиксото, за да се елиминира възможността след отваряне на стоката кашонът да се затвори без следа. 

Резултати за клиента

Така намерихме ефективен начин да елиминират всички проблемни точки – да намалим финансовите загуби, да спестим ценно човешко време за ревизии и да подобрим атмосферата на доверие както вътре в екипа, така и с клиентите.  

След време дистрибуторската компания ни даде обратна връзка за нашето решение, като потвърди, че сме подобрили качеството на тяхната услуга като: 

60%

За 6 месеца несъответстващата стоката бе намаляла с 60%.

0%

Имаха 0% допълнителни човекочасове.

100%

Елиминираха риска от посегателството.

Share Post: